A fizetőparkolás anomáliái.  - EMPAMO PÉCS -  A Tisztességes Pécsi Parkolásért!
A fizetőparkolás anomáliái. - EMPAMO PÉCS - A Tisztességes Pécsi Parkolásért!
Menü
     
Kapcsolat

Írjál nekünk ha ötleted van, vagy észrevételed a lapunkkal kapcsolatban! Küldjél képeket, ha érdekeset látsz!  

Mail.

 

 IWIW, itt vagyunk

facebook, itt vagyunk

     
Szavazz!
Miért fizetünk? Ugye szeretnél alanyi jogon parkolni!

Hát kérdés ez, természetesen!
Melyik hiéna találta ki a fizertőparkolást?
Naná, sőt a gámán fizessen nekem ha parkolok!
Én nem fizetek, és nem parkolok, és nem is élek!
Fizetni? Kinek? Miért?
A közterület a miénk, tényleg, miért fizetünk?
Nincs autóm, én is fizetem az árakban!
Elég már a sanyargatásból!
Jáj, pájkojnyi, fiszetnyi, asz meg mit jejent?
Naná, miért is tömnék feneketlen zsebeket!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Megjegyzésünk

 Személyes megjegyzések, összetűzések.

Szeretném, érthetővé tenni, mi vezetett kb. 2 éve a civilek gámán ellenes mozgalmába. Akkor F.I. szervezésében zajlottak az események! Tele volt a város a suttogó elégedetlenséggel.

Pécsi lévén kénytelen vagyok a gámán-sétányon közlekedni, ami a zónahatárok ismeretében lassan az egész várost felöleli.

Munkámból adódóan a „gámán” fenség területén napjában többször több helyen vagyok kénytelen parkolni.  Ennek ellenére - „az útonállórablók 9 éves regnálása alatt összesen” - 2 alkalommal kerültem összetűzésbe velük!

Nem azért mert egyet értek S.L.L. féle zónahatárok ide-oda tologatásával, a drága parkolási díjakkal, egyáltalán az elhibázott és a lakosság érdekeivel ellentétes  parkoltatási szerződéssel, hanem azért mert nem vagyok

hajlandó lejáratni magam 160-300 forintos parkolási díj meg nem fizetésével.

Ami lássuk be a magyarországi bérekhez, de leginkább a pécsihez képest aránytalanul magas.

Elfogadhatatlan számomra, hogy az irodánk átépítése és a tetőtér 4 lakással történő beépítése során az önkormányzat kifizettet velünk 9 db parkolóhely megváltást. Majd ezt követően miután a saját udvarunkba történő behajtásban egy szabálytalanul a kapu előtt parkoló autó miatt akadályoztatva vagyok, a gámán huszárék megbüntessenek! Sőt 1-ső majd 2. fokon (az ismétlő bíróság előtt is) pervesztes legyek.

 Talán nem véletlen, hogy tiltakozunk az elhibázott parkolási szerződés ellen!

 A bíróság jogszolgáltatása ellen!

 A tisztességtelen piaci magatartást tanúsító magáncég ellen!

Esetemben a gámán huszároknak jutalékot kellene fizetniük, miután az általunk megváltott parkoló helyeket értékesítik nap-mint nap! – ezzel nem kevés bevételt generálva a magáncégnek.

Kilencszeresére drágul a parkolóhelyek megváltása Pécsett

2008. november 9. 13:10 (mti)

Pécs | Kilencszeresére nő a parkolóhelyek megváltásának költsége Pécsett, így hétfőtől a beruházóknak az eddigi 50-100 ezer forint helyett 900 ezret kell fizetniük kocsibeállónként, ha azokat az előírások ellenére nem építik meg.

A járművek elhelyezéséről szóló szabályokat az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 1997-es kormányrendelet tartalmazza, amely ugyanakkor eltéréseket is lehetővé tesz az önkormányzatok számára annak érdekében, hogy a beruházások ne hiúsuljanak meg azokban az esetekben, amikor a parkolók kialakítása valós akadályokba ütközik.

Pécsett erre hivatkozva 2005-ben csökkentették 50 ezer és 100 ezer forintra a megváltás korábbi, övezetekhez kötött 300 ezer, 800 ezer és 1,5 millió forintos költségét. A közgyűlés megítélése szerint a hétfőtől életbe lépő, egységesen 900 ezer forintos díj már megközelíti azt az összeget, amelybe egy parkolóhely létesítése kerül.

 2. összetűzés.

Ezt az ügyet valami véletlen folytán a Pécs Városi Bíróságon megnyertem! Ne kérdezzék, hogy sikerült, valószínű ritka jó napja volt a bírónak!

A pernyertes ügy érdekessége, hogy precedens értékűnek tekinthető ítélet született, röviden az ügyvédi díjat az alperes kérésére a bíró megfelezte!

Idézet az ítéletből:

„A bíróság figyelemmel az ügy egyszerűségére és munkaigényére eltúlzottnak tartott, ezért azt az ítéletrendelkező része szerint mérsékelte”.

Így lett 50.000 Ft + ÁFA ügyvédi díjból 25.000 forint.

Két év küzdelmének ennyi a felmutatható eredménye! (Szerintem is kevés)!

Most már megértem az autósok parkoltatással kapcsolatos panasz áradatát. Most már azt is megértem miért nem képesek az autósok saját igazságtalan és méltánytalan ügyeikért kiállni. Inkább fizetnek, mert nincs pénzük ügyvédre, nem érnek rá, nincs idejük bíróságra járni, úgysem tudnak pert nyerni, stb. …

Most már igazat adok egy bajai barátomnak, „ritka nagy birka a pécsi nép”.

 3. összetűzés.

Fiam ügye.

Ha ez így megy tovább a tyúk perből talán a gyerek nyugdíjas korára sikerül a megfontolt bírónak ítéletet hoznia!

Több mint elkeserítő, hogy kis hazánkban mik meg nem történhetnek!

Fiam képviseletét szándékosan nem bíztam ügyvédre, - a 3. tárgyalása márciusban lesz.

Nem tévedés a 3. tárgyalása!!!

Nyerő helyzetben vagyunk ugyan, de az igazságszolgáltatás jól lezsírozott gépezetének ismeretében mindennek az ellenkezője is bekövetkezhet.

Tudom, megjegyzéseim személyesek, de bármelyike tipizálható! – és lássuk be a nagy darabszámban ismétlődő igazságtalan esetek a polgárok számára megalázóak és ennél fogva elfogadhatatlanok!

Pontosan ezért kell fokozottan figyelni a parkolási anomáliákra és elérni, hogy az autóhasználat szabályozása az eredeti célnak megfelelően a belvárosban és közvetlen környékén végre a városlakok érdekeit szolgálja.

A polgárok leggyakrabban hangoztatott véleménye a fizető parkolásról:

-         Jogtalan és igazságtalan a büntetés.  - A jogos panaszokat elhárítják, senki nem foglalkozik ügyükkel.  - Lekezelően viselkednek. - Felháborító módon zaklatják az autósokat. - Tisztességtelen módon járnak el a panaszosokkal. - Az ügyintézésük méltánytalan és felháborító! - Újabb bujtatott adó!  - Az autósokról hány bőrt akarnak még lehúzni? - A jogos észrevételeket válaszra sem méltatják, ez alatt is múlik az idő! - ami a parkolási szerződés értelmében természetesen nekik dolgozik!

Mottó!

„Minél jobban hiszel kiválasztott célodban és abban, hogy elérheted azt, annál biztosabb lehetsz, hogy így fog történni.” (ShaktiGawain)

Hozzászólások, észrevételek:

1./ Leamortizálódott automaták.

2011. február 15-én, 12 óra körüli időpontban a „gámán – sétányon” autózva meg álltam a Dohány utca K-i oldalán, a Vargha Damján utcához közelebbi pénznyelő automatánál. Nem volt nálam elég 20-50 forintos pénzérme, így 6 db 5 forintos és 7 db 10 forintos érmével szerettem volna megváltani, saját utcáink már amúgy is többszörösen megadóztatott használati díját. Az avítt pénznyelő automata, 4.5 percen keresztül dobálta vissza a pénzecskémet!
Ezen túl veszem a fáradságot és szúrópróba szerűen mindennap személyesen fogok meggyőződni a sokasodó panaszok valódiságáról.

 

2./ Tapasztalat:

Időpont: 2011.02.09.     Helyszín: Budapest
Bár a fővárosban is van magáncég, és vannak ott is visszaélések rendesen, de Pécsnél, az állandósult negatív hírek ellenére /a 12.5 –szer nagyobb lélekszámú / Budapest valamit kicsit jobban csinál!
Napközben a főváros több pontján lehetőség van mélygarázsokban, P+R parkolókban olcsón, vagy ingyen parkolni! Pécsen ezt egészen biztos, nem tudtam volna megtenni!
A felszíni parkolás Pesten is túl drága, de a mélygarázsokban a világváros parkolási díjai: Corvin parkoló, 5 óra ingyenes, utána: 200 Ft/óra, Lurdy Ház 90 perc ingyen!

 

  

     
Csevegő
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Partnereink

 

 

Emberibb Parkolásért Mozgalom

EMPAMO 

Add nekik az 1 százalékod, és nekünk is segítesz!

-----------------------

Autósok Szövetsége

 

Az autós criticall mass 

 

 

     
Pontosidő
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!