A fizetőparkolás anomáliái.  - EMPAMO PÉCS -  A Tisztességes Pécsi Parkolásért!
A fizetőparkolás anomáliái. - EMPAMO PÉCS - A Tisztességes Pécsi Parkolásért!
Menü
     
Kapcsolat

Írjál nekünk ha ötleted van, vagy észrevételed a lapunkkal kapcsolatban! Küldjél képeket, ha érdekeset látsz!  

Mail.

 

 IWIW, itt vagyunk

facebook, itt vagyunk

     
Szavazz!
Miért fizetünk? Ugye szeretnél alanyi jogon parkolni!

Hát kérdés ez, természetesen!
Melyik hiéna találta ki a fizertőparkolást?
Naná, sőt a gámán fizessen nekem ha parkolok!
Én nem fizetek, és nem parkolok, és nem is élek!
Fizetni? Kinek? Miért?
A közterület a miénk, tényleg, miért fizetünk?
Nincs autóm, én is fizetem az árakban!
Elég már a sanyargatásból!
Jáj, pájkojnyi, fiszetnyi, asz meg mit jejent?
Naná, miért is tömnék feneketlen zsebeket!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Hírek / Cikkek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Tárgyalás elnapolva!

Tisztességes Pécsi Parkolásért!  2011.08.24. 20:56

Mily meglepő!

A mai napra kitűzött Siklós Városi Bíróságon tartandó tárgyalás a bírónő „betegsége”!? - vagy esetleg egyéb tényekre visszavezethető okok miatt elmaradt!

Az már csak hab a tortán, hogy parkolójegyet sem tudtam váltani.

A Magyarországon hivatalos 5 forintos pénzérmét a RablóMat nem fogadta el! Pedig nem voltam ideges, nem voltam stresszes,- igaz az érmét sem dobáltam a földre!

Még szerencse, hogy a siklósi RablóMatok pécsi társai nagyobb intelligenciával rendelkeznek és nem a pénzverdét szidják a rossz minőségű pénzekért, hanem szó nélkül benyelik a kicsi pénzecskéket is, - már amikor működő képesek!

 

A bíróság a videófelvétel készítését nem engedélyezi!

Tisztességes Pécsi Parkolásért!  2011.08.24. 20:53

"Tisztelt cím!

Tájékoztatjuk, hogy a szóban forgó bírósági tárgyalás megítélésünk szerint nem kiemelten fontos esemény, továbbá a közvéleményt nem érinti, a felvétel elkészítését nem engedélyezzük"

Forgatási engedély a bíróságtól!

Tisztességes Pécsi Parkolásért!  2011.08.11. 20:02

Tisztelt érdeklődők!

Talán  nem tudjátok, augusztus végén lesz egy autós társunk tárgyalása a Siklósi
Bíróságon a Gámán Kft.-vel szemben. Mivel sokan úgy vélik, a bíróságok elfogultak
ebben a témában,

ezért megkértük a forgatási engedélyt a siklósi bíróságtól, hogy
jelen lehessünk kamerával a tárgyaláson.

Ők a Baranya Megyei Bíróság sajtó
osztályára irányítottak ez ügyben.

Feléjük is elküldtük kérelmünket, várjuk a
választ tőlük.

Bízunk benne, meg fogják adni az engedélyt annak ellenére, hogy ez
nem egy eget rengető bűnügyi tárgyalás lesz.

Itt az oldalon majd jelezzük a
válaszukat, akár engedélyezik, akár nem.

 

Parkolás, offshore tulajdonú cég.....

parkolopecs  2011.07.31. 16:46

Parkolás, offshore tulajdonú cég ......

http://index.hu/belfold/budapest/2011/01/05/utolag_hagyta_jova_a_centrum-partnert_a_ferencvaros/

Utólag hagyták jóvá a Centrum-partnert.

 

 

 

index.hu

Egységesítés helyett több parkoló és több cég

Parkolás

Összesen 52 millió forintot kasszírozott januárban a főváros cége, a Parking Kft. Nyártól megsokszorozódhat a bevétel, hiszen 56, eddig ingyenes főúton vagy téren szednek majd parkolási díjat a tervek szerint. Az egységesítés nehezen halad, a parkolási cégek szaporodnak, idén már heten szedik a díjat Budapesten.

A Parking Kft. közterületi parkolásból származó januári bevétele 49,7 millió forint volt, amihez további 2 millió forint pótdíjbevétel társult, tudtuk meg a társaság sajtóirodájától. Majdnem ugyanannyian fizettek mobillal (43 százalék), mint pénzérmékkel (49 százalék). A parkolókártyás ügyfelek aránya 4 százalék volt, ugyanekkora a pótdíjbevétel aránya is.

A cég idén kezdett a fővárosban a közterületi parkolási bizniszbe, várakozás szerint a Parkingon keresztül egységesül a szétszabdalt budapesti rendszer. A Parking egyelőre a fővárosi főútvonalakon működik, a BÖP Kft.-től átvett területeken.

A kezdeti vita után eldőlt, hogy a mobilos díjfizetési rendszert továbbra is az EME Zrt. üzemelteti az átvett területeken. Mint arról beszámoltunk [1], a mobilfizetéses rendszerrel januárban sok probléma volt, számos ügyfél panaszkodott, hogy lefagy a rendszer, nem jön visszaigazoló sms, a cég viszont büntet.

56 utcában és téren

A Parkingot is felügyelő Budapesti Közlekedési Központ tervei között szerepel a fővárosi parkolási rendszer egységesítése. Ennek első lépése volt, hogy a Parking átvette a két kerületben üzemelő BÖP-től a fővárosi tulajdonú utak parkolóinak kezelését. Második lépésként a tervek szerint nyáron 5000 új parkolóhelyet alakítanak ki a főváros I., II., VI., VII., VIII., IX., XI., XII., XIII. kerületének parkolási szempontból telített útjain.

A tervezett új várakozási övezetek pontos listája:

I. kerület: Alagút utca, Apród utca, Attila út, Bem rakpart, Clark Ádám tér, Döbrentei tér, Döbrentei utca, Fő utca, Hegyalja út (Avar u.–Erzsébet híd), Krisztina körút, Szarvas tér. II. kerület: Bem József tér, Bem József utca, Bem rakpart, Fő utca, Margit körút, Moszkva tér, Széna tér, Szilágyi Erzsébet fasor (Moszkva tér–Házmán utca), Tölgyfa utca. VI. kerület: Andrássy út (Oktogon–Dózsa György út), Dózsa György út, Kodály körönd, Városligeti fasor. VII. kerület: Damjanich utca, Dózsa György út, Lövölde tér, Rottenbiller utca, Thököly út. VIII. kerület, Baross utca (Harminckettesek tere–Orczy tér), Fiumei út, Köztársaság tér, Ludovika tér, Nagyvárad tér, Orczy tér, Üllői út (József körút–Nagyvárad tér). IX. kerület:, Soroksári út, Üllői út (Bokréta utca–Nagyvárad tér). XI. kerület: Bartók Béla út (Szent Gellért tér - Kosztolányi Dezső tér), Bocskai út (Fehérvári út–Tas vezér utca), Fehérvári út (Móricz Zsigmond körtér–Hamzsabégi út), Irinyi József utca, Kosztolányi Dezső tér, Móricz Zsigmond körtér, Október huszonharmadika utca, Szent Gellért rakpart, Szent Gellért tér, Villányi út (Móricz Zsigmond körtér–Tas vezér utca). XII. kerület:, Alkotás  utca (Hegyalja út–Márvány utca), Istenhegyi út (Nagyenyed utca– Galántai utca), Krisztina körút, Magyar jakobinusok tere, Szilágyi Erzsébet fasor (Moszkva tér–Kútvölgyi út). XIII. kerület: Dózsa György út (Váci út–Lehel út), Dráva utca, Váci út (Dráva utca–Szekszárdi út).

Az új övezetekbe több mint száz új automatát kell beszerezni. A Parking tájékoztatása szerint a tenderanyag előkészítése a döntő fázishoz érkezett, a kiírási anyag végső egyeztetése után kiírják a pályázatot. Az új automaták a legújabb generációsak lesznek, de a tenderben szereplő műszaki paraméterek kidolgozását még nem fejezték be. A jelenlegi automatákról a BKK úgy döntött, szükségtelen milliárdos beruházással újakat beszerezni a működők helyett, ezért a régiek maradtak.

Kétséges egységesítés: egyre több cég

Az egységesítés itt egyelőre meg is rekedt. A BKK dolgozik egy jogszabály-módosításon, ami várhatóan ebben a negyedévben elkészül, de azt egyelőre nem tudni, mi lesz benne. A tájékoztatás szerint a cél az, hogy az út két felén ne kelljen különböző automatából váltani a jegyet, a fizetési rendszert, az ügyfélszolgálatot egységesíteni kell, a bevételeknek pedig transzparens módon kell a fővároshoz befolyniuk.

Az eredeti tervekhez képest a Parking Kft. kebelezte volna be a kerületi parkolási társaságokat, ám egységesítés helyett egyelőre tovább szabdalódik a rendszer. A jelenlegi szisztéma jól látható a nemrég elkészült elektronikus parkolási díjtérképen, amelyet a picipenz.com [2] fejlesztett a parkonet.com [3] szakportál részére:

_

Alig több mint egy éve még csak három cég foglalkozott a fizető parkolással Budapesten: a Centrum [4] (hét kerületben), a BÖP [5] (a IX. és a XIII. kerületben), valamint az V. kerüle

Egy Seychelle szigetekre bejegyzett cég végzi a parkoltatást!

parkolopecs  2011.07.31. 16:33

http://index.hu/belfold/budapest/2011/01/05/utolag_hagyta_jova_a_centrum-partnert_a_ferencvaros/

Utólag hagyták jóvá a Centrum-partnert

Parkolás

2011.01.05. 13:53 - Spirk József

 

A fideszes vezetésű IX. kerület a Fidesz által hozott új kétharmados rendelkezéseket akkurátusan betartva önkormányzati tulajdonú vállalkozásra bízta a helyi parkolási bizniszt. A Ferencvárosi Parkolási Kft. viszont azonnal kiszervezte a munkák nagy részét, az üzleti partner pedig egy offshore tulajdonú cég lett. Az Orbán-kormány egyik első intézkedése volt, hogy átláthatóbb pénzmozgások érdekében törvényben tiltsa meg az önkormányzatoknak, hogy a parkolási üzletágra magáncégeket szerződtessenek.

Egy hetük sem volt az érdeklődő cégeknek, hogy jelentkezzenek a IX. kerület közterületi parkolók üzemeltetésére kiírt, 10 évre szóló, több mint 4 milliárdos megbízási pályázatára. A november 5. és 9. között lezajlott tender mégis sikerrel zárult. A ferencvárosi képviselő-testület utólag, november 10-én hagyta jóvá a közbeszerzést, amelyen addigra már megvolt a döntés: a Ferencvárosi Parkolási Kft. január 1-jétől két partnercéggel vághat neki, hogy átvegye a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. feladatköreit.

 

Parkolás a Ráday utcában

Az önkormányzati cég az E-Kontrol és a Loux Kft.-t találta a legjobbnak, hogy a kerület 5250 autós férőhelyét ellenőrizze és a 175 darab automatát üzemeltetesse.  A nyertes ajánlattevő feladatát képezi az önkormányzat által biztosított parkolóautomaták üzemeltetése, karbantartása. A pályázati kiírás szerint a két magáncég feladata lesz, hogy ellenőrizze a parkolókat, közreműködjön a pótdíjazási és a kerékbilincselési tevékenységben, valamint hogy biztosítsa a bankkártyával történő fizetés lehetőségét valamennyi automatánál, és vezesse be a távfelügyeleti rendszert.

A 4,5 milliós jegyezett tőkéjű E-Kontrol Kft. egy Seychelle-szigetekre bejegyezett cég érdekeltségbe tartozik, az 500 ezres Loux Kft.-t pedig alig egy éve alapították. Az E-Kontrol nem új szereplője a parkolási piacnak, korábban a Centrum Parkolóval konzorciumban dolgozott több budapesti kerületben, és legutóbb is együtt nyerték meg a VII. kerület által kiírt pályázatot, amit a Fidesz többször támadott.

A Fidesz a kormányváltás utáni egyik első intézkedésével tiltotta meg, hogy a Centrum Parkoló Kft.-hez hasonló magáncégek a továbbiakban szerződhessenek az önkormányzatokkal. A kétharmados önkormányzati törvény nyáron elfogadott módosítása szerint a parkolás lebonyolítását csak az önkormányzat vagy kizárólagosan önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság láthatja el. A törvény szerint a hatályba lépés után a magáncégek csak a már megkötött szerződésük lejártáig folytathatják tevékenységüket. Ezzel az volt a Fidesz célja, hogy a parkolásból származó összes pénz az önkormányzatokhoz folyjon be.

 

Bácskai János leteszi a képviselői esküt (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A kerület polgármestere szerint a konstrukcióval nem a törvényt akarták megkerülni. Bácskai János azt állítja, döntő különbség a régi helyzethez képest, hogy mostantól a parkolás során keletkező valamennyi bevétel először az önkormányzathoz folyik be. Az online számláló a kerület cégénél van, így abból nem veszhet el egyetlen fillér sem – szögezte le a polgármester. A két cég számára előírták azt is, hogy az előd, a BÖP éves teljesítményénél legalább 50 millió forinttal több bevételt kell produkálniuk, különben a részesedésük csökken.

Bácskai elmondta, az önkormányzat nem vizsgálta a pályázó cégek hátterét, ez a feladat a Ferencvárosi Parkolási Kft.-re hárult, ezért neki nem volt tudomása arról, hogy az egyik nyertesnek köze lehetett a Centrum Kft.-hez vagy offshore vállalkozáshoz.

A pályáztatás körüli kérdések a helyi Jobbik-képviselőnek, Kassab Adonis Istvánnak is feltűntek, a képviselő ügyészségi bejelentést is tett a testülettel utólag láttamoztatott közbeszerzés miatt. Kassab az Indexnek elmondta, tudomása van arról, hogy az E-Kontrol ügyvezetője a Centrum alkalmazásában áll.

 

A 300 forintos parkolási díj nagyon sok!

Tisztességes Pécsi Parkolásért!  2011.07.28. 21:22

A nettó órabér régiónkban alig haladja meg az 1 órás parkolási díjat!

 

Nagyon nehéz a parkolási problémák eredőjét észrevenni?

– ha valóban a belváros forgalomcsillapításáról szólna az újabb és újabb adóelvonás, még megérteném a történetet!

Észre kell venni, hogy a kialakult rendszer már rég nem az autósok érdekeit szolgálja, csupán egy folyamatosan dráguló és egyre nagyobb területekre kiterjedő, gátlástalan autósokat sújtó és terhelő adóelvonásként működik.

1./ A 300 Ft-os parkolási díj nagyon drága!

Nézd meg az átlagbért beszűkült régiónkban, a nettó órabér alig haladja meg az 1 órás parkolási díjat.

2./ Nézd meg a zónahatárokat, lassan az egész Pécs  egyetlen nagy lavórparkolóként működik.   

Nem folytatom, mert a hatalommal szemben fölösleges az észérvelés!

 

 

 

a gámán és ügyvédje mindent visz!

parkolopecs  2011.07.27. 07:18

http://www.pecsma.hu/helyi/2011/07/09/az-autot-is-viszi-a-gaman-ha-nem-fizetnek/

parkolás: zónákat vonhatnak össze

Tisztességes Pécsi Parkolásért!  2011.07.27. 07:11

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/parkolas-zonakat-vonhatnak-ossze-391345

 

gámán-breznicki, - így lehet 60 másodperc alatt 5000 forintot keresni!

Tisztességes Pécsi Parkolásért!  2011.07.26. 21:03

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/annyi-parkolo-lesz-vegre-a-varosban-amennyi-csak-kell

 

 

 

Te ganaj Kakukk,te gámán megbizott, aki a nevét nem meri adni,mert aljas.....akárcsak az a mocsok ügyvéd aki 65 ezret keres 5 perc alatt. Ez a ganaj ingyen a mi pénzünkön szerezte a jogi végzettségét, azért,hogy most utólag annak a népnek a vérét szívja aki iskoláztatta ingyen. Mondja Breznicki van bőr a pofáján azok vérét szívni akik pénzén az egyetemet végezte, még ingyen kaját is kapott a menzán... a mi pénzünkön. Ön...ugyan ön te aljas ganaj van pofád ezt művelni. Remélem nem lesz pécsi ember aki az irodádba megy. nem lesznek ügyeid éhen döglesz. Gondolom sejtem te adod az ötletet az ilyen gámán szemét írogatóknak, vagy te írod. sajnos nem mered bevallani mert akkor elvernénk néhányan a pofád. Na most jelents fel ganaj, jó híred megsértése miatt, te aki degeszre híztál Pécs lakosságának vérén, mert egy mocskos vörös várost uraló banda segítségével eme undorító tevékenységre oda okádtak. Látod Pécs népe eltörölte őket.Remélem hamarosan téged is. Ezúton felhívom a Pécsi Ügyvédi Kamarai Etikai Bizottságát indítson vizsgálatot és zárjon ki.Látod te barom kakukk, te aljas aki csak névtelenül mersz böfögni, én merek névvel, hátha ez a 5 percenként 65 ezret kereső ügyvéd beperel jó hírnév sértésért. Gondolom van annyira pofátlan.

 

 

http://www.youtube.com/watch?f​eature=player_embedded&v=LdO6o​1k6fxE

 

parkoló

parkolopecs  2011.07.24. 12:46


„Brrrrrrrr!!!
Ezért van halálra ítélve világunk! A sok csaló, lusta ingyenélő pártokba és parkolási társaságokba tömörül, hogy kirabolja a termelő munkát végző dolgos embereket!”

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

     
Csevegő
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Partnereink

 

 

Emberibb Parkolásért Mozgalom

EMPAMO 

Add nekik az 1 százalékod, és nekünk is segítesz!

-----------------------

Autósok Szövetsége

 

Az autós criticall mass 

 

 

     
Pontosidő
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto