A fizetőparkolás anomáliái.  - EMPAMO PÉCS -  A Tisztességes Pécsi Parkolásért!
A fizetőparkolás anomáliái. - EMPAMO PÉCS - A Tisztességes Pécsi Parkolásért!
Menü
     
Kapcsolat

Írjál nekünk ha ötleted van, vagy észrevételed a lapunkkal kapcsolatban! Küldjél képeket, ha érdekeset látsz!  

Mail.

 

 IWIW, itt vagyunk

facebook, itt vagyunk

     
Szavazz!
Miért fizetünk? Ugye szeretnél alanyi jogon parkolni!

Hát kérdés ez, természetesen!
Melyik hiéna találta ki a fizertőparkolást?
Naná, sőt a gámán fizessen nekem ha parkolok!
Én nem fizetek, és nem parkolok, és nem is élek!
Fizetni? Kinek? Miért?
A közterület a miénk, tényleg, miért fizetünk?
Nincs autóm, én is fizetem az árakban!
Elég már a sanyargatásból!
Jáj, pájkojnyi, fiszetnyi, asz meg mit jejent?
Naná, miért is tömnék feneketlen zsebeket!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Ide írj!
[48-29] [28-9] [8-1]

2011.04.13. 20:41 Idézet

Hamarosan újabb videók!

http://pecsimedia.hu/parkolas/


2011.04.05. 05:34 Idézet

Népszava online

Pécsi tiltakozás a parkoltató cég ellen.

 

 

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=411822


2011.04.02. 20:49 Idézet

 

Panaszáradat zúdul a távozó parkoló cégre

PécsMa.hu 2011. április 1., 19:11

Azt aligha állíthatjuk, hogy a városi fizetőparkolással elégedettek lettek volna az elmúlt években a pécsiek, s bár már csak néhány hónap van vissza a városi rendszert üzemeltető Gámán Kft. „regnálásából”, úgy tűnik, egyre sokasodnak a panaszok. Gámán Imre szerint is lehetnek problémák.

 

A Gámán Kft. által üzemeltetett parkolási rendszerből származó pénzből jutott ugyan az önkormányzatnak is, de az aligha vonható kétségbe, hogy jól jövedelmező üzletet vitt a magáncég – miközben az autósokat évek óta ugyanazok a problémák dühítik, dühítették.

Vajon miért nem veszik be oly sokszor a 100 és 200 forintos érméket a parkolóautomaták, s vajon mi az oka annak, hogy erre a problémára nem találtak évek óta megoldást? Miért szinte lehetetlen elérni a társaság ügyfélszolgálatát azon az egy szem vezetékes telefonszámon, melyet minden utcai parkolókészüléken feltüntetnek?

Az pedig már csak hab a tortán, hogy ha a kékruhások olyan autósokat büntethetnek meg, akik tilosban álltak meg vagy várakoznak járművükkel (köztudott, hogy ezért csak a hatóság bírságolhat), vagy éppen egy elromlott, az érmét magából „kiokádó”, vagy azt elnyelő automata miatt kapnak mikuláscsomagot a sofőrök. Azt pedig ez esetben aligha lehet bizonyítani, hogy valóban elnyelte a pénzt, vagy megmakacsolta magát a gép, sőt azt is, hogy a jóhiszemű autós a társaságot tájékoztatta volna – azon az ominózus ügyfélszolgálati telefonon – a hibás automatáról. A pénzét már aligha látja viszont.

A társaság természetesen – minden esetben – az önkormányzati rendelet vonatkozó passzusaival védekezik, ugyanakkor alig tesz bármit is annak érdekében, hogy „szolgáltatása minőségét” javítsa. Az autósok véleménye szerint ez nem is lesz másképpen, hiszen a Gámán Kft. vélhetően már jóval kevesebbet áldoz arra a rendszerre, amelyet az ősz folyamán, szerződése lejártakor a városnak kell itt hagynia.

Mayerné Hancz Lídiát az esetek kapcsán először március 28-án kerestük, hogy válaszoljon a pécsiek panaszaira, ám akkor türelmet kért munkatársunktól. Az említett hétfői nap után még kedden, szerdán és csütörtökön is jeleztük neki, hogy szeretnénk választ kapni a-mailben feltett kérdéseinkre, ám ő arra hivatkozott, hogy Gámán Imre ügyvezetővel kell egyeztetnie a kérdések kapcsán.

Utóbbi végül médiacsaládunk másik tagjának, a Pécs TV-nek nyilatkozva részletesen beszélt a problémákról. Mint mondta, tisztában vannak vele, hogy akadnak hibák a rendszerben. „Százhatvan automata van a városban, így előfordul, hogy egyik-másik időről időre meghibásodik. Ilyen esetekre van távfelügyeletünk, s műszakban dolgozó munkatársaink. A kollégák rögtön mennek és igyekeznek megoldani a problémákat” – így Gámán Imre.

A cég vezetője a panasziroda elérhetetlensége kapcsán azt mondta, valóban előfordulhat az említett probléma. Főként a bérletváltások időszakában, az év első napjaiban és a negyedévek kezdetekor növekszik meg a forgalom, olyannyira, hogy a munkatársak leterheltsége miatt foglaltak a vonalak vagy a telefont sem tudják felvenni a dolgozók.

A finnyás, azaz sok érmét el nem fogadó automaták okozta problémák szerinte nem a társaság bűne. Szerinte a nemzeti pénzverde nem állít elő jó minőségű érméket. Azt mondta: ilyen esetben egy másik automatához, ha az sem működik, akkor egy harmadikhoz kell menni. Ezek olyan távolságra vannak egymástól, hogy Gámán Imre szerint gond nélkül, s gyorsan elérhetők.

A város televíziójának munkatársa arra is rákérdezett, hogy mekkora bevétele illetve nyeresége keletkezik a társaságnak éves viszonylatban a parkolásból. Előbbivel kapcsolatban elhangzott: százmilliós nagyságrendet képvisel a bevétel, ám ennek kétharmadát a cég visszaadja a városnak; a nyereséggel kapcsolatban nem nyilatkozott az ügyvezető.

 


2011.04.01. 19:04 Idézet

http://nol.hu/belfold/_tarlos_rendeleti_uton_zsarolja_az_autosokat_


2011.03.30. 21:12 Idézet

 

Tisztességes Pécsi Parkolásért!

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Szeretettel Köszöntöm Önöket!

Az alapítás célja: A Tisztességes Pécsi és más települések, anomáliáktól mentes parkíroztatása.

 

A pécsiek az elmúlt években több alkalommal tiltakoztak az extraprofit hajszolásában érdekelt magán cég ellen. Sajnos, mint tudjuk az aláírásgyűjtés, demonstrációk eredménytelenül záródtak.

Ez a nyílt közösségi oldal a továbbiakban biztosítja az autósok számára az összefogás lehetőségét! Egyben alkalmas a parkíroztatást végző cég, az autósokra nézve sértő, sőt megalázó, - esetenként a zaklatás határait súroló eseteinek közzétételére!

Kérjük, ossza meg velünk tapasztalatait, észrevételeit!

Kérjük amennyiben egyetért velünk, csatlakozzon mozgalmunkhoz és tájékoztassa barátait, ismerőseit.

Összefogásban rejlik az erő!

- s ne feledjék, ne hagyjuk magunkat félrevezetni, becsapni, megkárosítani!
A pécsi és más települések parkolási anomáliáinak felszámolása érdekében fogjunk össze és számoljuk fel együtt!


2011.03.29. 20:06 Idézet

Vannak akik másképp gondolják!
"A parkolás már lassan katasztrofális de ha esetleg sikerül ott a "Gámán" és keresztbe tesz nekünk"!


2011.03.29. 19:53 Idézet
Én így gondolom!
A fizető parkolás a legprimitívebb forgalomszabályozási eszköz!
Egyetlen ismérve: a korrupt mohóság!

2011.03.28. 20:39 Idézet
Tisztességes Pécsi Parkolásért!
Már a Facebook -on is!
http://www.facebook.com/?sk=ff#!/home.php?sk=group_190686520973258&ap=1

2011.03.28. 20:05 Idézet

A Békéltető Testület Eljáró Tanácsának ajánlása!

 

Fogyasztó 201……..-én a Pécs, Jókai utca- Ifjúsági Ház parkolóhelyen parkolt, amelyhez parkolójegyet kívánt vásárolni az ott lévő automatából, de az, többszöri próbálkozás ellenére, nem működött. Fogyasztót a szabálytalan parkolása miatt a Gámán Kft (7626 Pécs, Lánc u. 2.) megbüntette, mondván, a kérdéses automatától kb. 100 m-re található egy másik jegyváltó automata (amely jelezve is van az automatán), ahol lehetőség lett volna jegyet váltani.

A fogyasztó által bemutatott videofelvételen jól látható volt, hogy a kérdéses automatán semmilyen jelzés nincs arra vonatkozóan, hogy 100 m-re található lenne egy másik jegyváltó automata, sőt, fogyasztó az automatán újabb próbajegyváltást is végzett, de az most sem adott ki semmit.

A Békéltető Testület Eljáró Tanácsa a fogyasztó kérelmének helyt adott, ezért – az egy órás parkolás díját leszámítva – a fogyasztóra kirótt pótdíj törlését ajánlotta a Gámán Kft-nek, aki ennek nem tett eleget.

 

 


2011.03.24. 20:12 Idézet

 

Tisztességes Pécsi Parkolásért!
Már a facebook -on is!
http://www.facebook.com/?sk=ff#!/home.php?sk=group_190686520973258&ap=1

 


2011.03.19. 16:59 Idézet

Sajnos nem tőlem származik az alábbi idézet:

"A parkolás már lassan katasztrofális, de ha esetleg sikerül ott a "gámán" és keresztbe tesz nekünk"!

 

 

7./ 2011.03.07- én hétfőn délelőtt kb. ½ óra alatt 14 ügyfél, 2011.03.09-én szerdán 10:45-től - 11:50-ig,  17 ügyfél  ment be a Lánc utcai ügyfélszolgálati irodába. Volt, aki céklavörös fejjel kijövet úgy vágta be az ajtót maga mögött, hogy a ház beleremegett. De volt olyan is, aki lehajtott fejjel, megalázva távozott!

Biztos, hogy a polgárbarát ügyintézés miatt kellett az ügyfeleknek így távozniuk?

Én így gondolom!
A fizető parkolás a legprimitívebb forgalomszabályozási eszköz!
Egyetlen ismérve: a korrupt mohóság!

8./ Vannak követendő példák:

A parkolási anomáliák a települések földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül mindenütt megfigyelhetők. A helyes döntés mindenütt a polgármesterek felelőssége.

Ózdon2011. február 01-től megszűnt a fizető parkolás. Szlovákiában egyenesen alkotmányellenesnek nyilvánították a köztulajdonban álló közutak és terek díjfizetős parkolóvá tételét, különösen, ha nem jár érte ellenszolgáltatás, - leginkább az autók őrzése.Baján a Dunába landoltak a mutyi pénzeket szorgosan nyelő RabloMatok. Mohácson be sem vezették! Dunaújvárosban a lakosság nyomására megszüntették a díjfizetős parkoltatást.Vácott is zajlottak a pécsihez hasonlóan a parkolási botrányok. A lakosság egyre inkább nehezményezi a parkoltatást végző cég eljárását, különösen annak tudatában, hogy a város törzsvagyonát képező közutak és terek a köztulajdon részei. Lentiben, Várpalotán már megszűnt, de hamarosan Siklós is felhagy a város és lakosság ellenes fizetős parkíroztatással.Szentgotthárdon (2011.02.08.) olcsóbb lett a fizetőparkolás.

Salgótarjánban(2011.02.17.) a tervezett új parkolási rendelet ellen tiltakoztak a gazdasági vezetők! A megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke, az ÁFOSZ megyei elnöke, a Nógrád Gazdaságáért Egyesület elnöke és a szervezet érdekérvényesítő testületének vezetője szerint, már eddig is irreálisan magasak voltak a helyi adók, a parkolási övezet kiterjesztése és a díjemelés vállalkozásokat lehetetlenít el és a lakosságnak is vállalhatatlan terhet jelent.

Pécs.A PBKIK Elnöksége kifejezetten kérte a város vezetését, hogy a pécsi parkírozási rendszer anomáliáit mielőbb szüntessék meg.

2009.10.15.

„A jelenlegi parkírozási rendszerben a parkírozó helyek megváltására kötelezett vállalkozások, nem a megváltás arányában kapnak kedvezményes parkírozó helyet, így gyakorlatilag saját parkírozó helyére a Gámán Kft szed díjat.
A fizető parkírozó rendszer nagy ütemű bővítése rontotta az érintett területen dolgozó vállalkozások forgalmát, leértékelte ingatlanaikat. A Gámán Kft nem fizet a városnak a parkírozásba bevont területek használatáért, a parkírozó helyek kialakítása, karbantartása a városi adófizetőket terheli, a parkírozó helyek tisztítását a szerződéssel ellentétben, szintén a város végzi. A bevételek megosztási rendszere ezek alapján a kamara elnöksége szerint a város számára előnytelen”.

 

Van olyan autós társunk, akit az önkormányzat 9 db parkoló hely megváltására kötelezett, egy belvárosi épület tetőterének beépítése során. Majd ezt követően miután egy alkalommal a saját udvarukba történő behajtásba egy szabálytalanul a kapu előtt parkoló autó miatt akadályoztatva volt, a „gámán huszárék” megbüntették! Sőt 1-ső majd 2. fokon (az ismétlő bíróság) előtt is pervesztes lett. A jogszolgáltatásban részesült autósnak a drága és igazságtalan önkormányzati rendeletnek köszönhetően mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, hogy kifizethesse a 64.100 forintbüntetést.

 

Az extra nyereségvágyból folytatólagosan elkövetett „szolgáltatás-ellenszolgáltatás aránytalansága” körébe tartozik, hogy egy-egy fizető parkoló zónában szabályosan kijelölt parkoló helyek nagy részét eladja éves parkoló bérletként, a maradék kisebb részt különböző jogcímeken ingyenes behajtást és parkolást biztosítva szétosztogat. Ezek után a bérlettel már eladott helyeket ismét eladja készpénzért annak, aki éppen előbb ér oda parkolni. Arról nem is beszélve, hogy az 1 órás megváltott parkolójegyet adott időn belül akár többször is kénytelenek megvásárolni az autósok.

A városban suttogó hírek szerint volt olyan év, amikor 1-1 parkoló zónában több bérletet adtak el, mint amennyi a helyek száma, pedig ezt talán még az elhibázott, ellentmondásos önkormányzati rendelet sem engedi meg.

 

Ezek után hab a tortán, hogy a szélvédő mögött nem jól látszó vagy lecsúszott érvényes igazolványokat, jegyeket utólagos bemutatás esetén is – szabálytalan parkolásra hivatkozva – több 10.000 forint tartozásként tartja nyílván.

Nos, azt hiszem ennyi elég a fölösleges és értelmetlen jogászkodásból!

 

[Fent leírtak alapján talán nem véletlen, hogy egyre többen tiltakoznak az elhibázott, drága és igazságtalan parkolási rendelet ellen!

[A kialakult bírósági ítélkezési gyakorlat ellen, amely az igazság mellőzésével csupán jogszolgáltatásban részesíti az alperes autósokat.

[A kevésbé tisztességes piaci magatartást tanúsító magán társaság trükközései ellen!

Visszatérve a releváns ügyre kérjük, Tisztelt Polgármester Urat szakítson ránk annyi időt hogy kérdéseinket, kéréseinket szóban is megtárgyalhassuk.

 

[A Pécs városának nem kevés gépjármű adót (kb. 1.3 milliárd Ft) fizető,

autósokat miért nem védi meg a városvezetés a magántársaság trükközéseitől?

[A városvezetés mikor látja végre be, hogy a társasággal kötött szerződés ellentétes a pécsiek és a város érdekeivel?

[Mivel tudja a városvezetés a magáncéget rábírni, hátralévő 8 hónapjában a tisztességes piaci magatartás tanúsítására?

[A fizető parkoltatásra milyen elképzelése van a 2011. október utáni időszakra.

[Szeretnénk ez ügyben álláspontunkat kifejteni és nagy örömünkre szolgálna, ha végre a városlakok akarata is érvényesülne.

Siklós.

A parkolási üzemeltetési szerződést a város a koncessziós törvényre hivatkozva szüntetné meg, miszerint ezt a feladatot csak részvénytársaság végezhetné.

 

Kötelező hitelesítésű mérőeszközök. 

A mérésügyi törvény III. fejezet 6. § (1) világos utasítást ad minden joghatással járó mérés lefolytatására, valamint rendelkezik az eszközök hitelesítéséről is: 

Joghatással jár a mérés, ha annak eredménye az állampolgárok és/vagy jogi személyek jogát vagy jogi érdekeit érinti, különösen, ha a mérési eredményt mennyiség és/vagy minőség tanúsítására - a szolgáltatás és ellenszolgáltatás mértékének megállapítására - vagy hatósági ellenőrzésre és bizonyításra használják fel; továbbá …………

 

Ombudsman.


2011.03.19. 16:56 Idézet

 

http://pecsimedia.hu/parkolas/          

http://iwiw.hu/i/klub/auto/Akik-harcolnak-a-GAMAN-Kft-ellen-3107539?cID=3107539

 

 

 

Kivonat a Polgármester Úrnak küldött levélből.

 

 

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal

7621 Pécs, Széchenyi tér 1.

Dr. Páva Zsolt

Polgármester Úr részére.

 

 

Tárgy: Pécs város parkolási anomáliái!

 

Tisztelt Dr. Páva Zsolt Úr!

Mindannyiunk által ismert tény, hogy országszerte régóta zajlanak kisebb, nagyobb mértékben a parkolási anomáliák.

 

A parkíroztatási rendszer vitathatatlanul ezer sebből vérzik, ettől függetlenül Pécsen mégis ragyogóan működik!

 

A Pécs parkolási szabálytalanságaira, ellentmondásaira az elmúlt 2.5 év során már több alkalommal felhívtuk a városvezetés figyelmét. A városlakok aláírásgyűjtéssel, demonstrációkkal tiltakoztak a 2001.09.14. napján kötött elhibázott, drága és igazságtalan parkolási rendelet miatt.

A mai napig eredménytelenül! Az autósok kiszolgáltatott helyzete az elmúlt 1.5-2 év során csak fokozódott, a magán társaság sajátos rendelet értelmezése és annak gyakorlati alkalmazása okán.

A jelenlegi fizető parkoltatás már régóta nem a városlakok érdekeit szolgálja. A magántársaság sajátságos jogértelmezése következtében sérül a polgárok jogbiztonsága. Az elhibázott önkormányzati rendeletre történő hivatkozással a profitorientált magáncég a rá ruházott jogok, igazságtalan (sok esetben jogtalan) gyakorlásával az autósokat folyamatosan megalázó és méltánytalan helyzetbe hozza. Mindezt az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa már többször több helyen kifejtette.

Nincs olyan szervezet, amely kivizsgálná a parkolási társaságok fizetési felszólításaival kapcsolatos panaszokat. Jogszabály sem létezik, amely az ilyen panaszok kivizsgálásának rendjét meghatározná. Van viszont megemelt pótdíj,

mert a levélben benyújtott panasz feldolgozásának idejét is beleszámítják a fizetés késedelmébe.

Nem fogjuk a továbbiakban hagyni és tűrni a magáncég kevésbé tisztességes piaci magatartását, szerény lehetőségeinkhez mérten fellépünk minden további trükközés ellen.

1./ Trükkök arzenálja.

Meg fogjuk akadályozni a részben vagy egyáltalán nem működő automaták által mesterségesen generált büntetéseket. A profit növelése érdekében az avítt, leamortizált automaták miatt, az autós kénytelen keresni egy működő RabloMatot de mire visszaér, gépjárművéhez már ott díszeleg a Mikike ajándéka.

Kezdheti a magyarázkodást, ráadásul a saját pénzén még telefonálgathat is! – a legendás hírű parkolási iroda ügyfelezési stílusát ismerve fölöslegesen! A jogos észrevételeket válaszra sem méltatják,                            - ez alatt is múlik az idő! –

ami a parkolási szerződés értelmében természetesen nekik dolgozik! Ettől kezdve a büntetés elkezd növekedni, 1920.- Ft,- 3600.- Ft,- 16.400.- Ft,- 21.700.- Ft.- stb.

 

http://pecsimedia.hu/parkolas/

 

2./ Amennyiben a felháborodott autós igaza tudatában elég bátor ahhoz, hogy bírósághoz forduljon, - (még ha a Békéltető Testület ajánlásával is), -  nagy valószínűséggel pervesztes lesz!

Ekkorra már az alperes fizetési kötelezettsége  a  „szomszéd villanyszámlájával” is növelt díjakkal meghaladja a:  90.000 forintot.

 Igen sajátságos módon a mai parkíroztatási gyakorlat és jogszolgáltatás mellett az autós a vonatkozó törvényi háttérrendeletnek köszönhetően csak „becstelen” lehet!?

 

3./ A zűrös fizetős parkolási rendszer, be és elfolyó milliárdjaiból, plusz a mesterségesen generált félszáz ezres ügyekből vajon mennyi pénz jutott (jut) a város kasszájába?

Ugyan akkor vitathatatlan tény, hogy a Magyar városok fizetőparkolási rendszere, mindenütt a korrupció melegágya. Egyes internetes elemzések szerint csak a legnagyobb tételt kiemelve, a papíron szereplő parkolási bevétel 50-65%-a önköltségként nyomtalanul eltűnik. A helyi önkormányzat legfeljebb a maradékon osztozkodhat.

Az önkormányzatok így csupán egy jelentéktelen odavetett konc összegével gyarapodhatnak!

Mindeközben a világ legdrágábbjai közé számító parkolási díjak elfogadhatatlan terhet jelentenek azoknak a magyar dolgozó embereknek, akik autójukat a munkájukhoz használják. Ráadásul - mivel mindent autóval, illetve teherautóval kell szállítani - a parkolási, behajtási díjakat kivétel nélkül mindenki megfizeti az egyre magasabb élelmiszer és szolgáltatási árakban!

4./  Elfogadhatatlan a fizetési értesítések, fizetési meghagyások kibocsájtásának kialakult gyakorlata. Az autósokra nézve méltánytalan és nagy darabszámban igazságtalan a Pécsi Városi Bíróság jogszolgáltatása!  Az elhibázott önkormányzati rendeletre történő hivatkozással az igazság mellőzésével futószalagon gyártják a felperesnek kedvező ítéleteket.

A panaszok vizsgálata során kiderült, hogy amennyiben az autósok vitatták a parkolási társaság követelését, de arra elutasító választ kaptak, automatikusan a magasabb összegű pótdíj megfizetését követelték tőlük. Ezzel kapcsolatban az országgyűlési biztos megállapította, szemben áll a jogbiztonsággal, hogy a fizetési felszólításokkal szemben előterjesztett panaszok halasztó hatályát nem rögzítették egyértelműen.

 

A jogot talán nem sértve? - ám sokszor természetes jogérzékkel nehezen tolerálható módon hajtják be az elmaradt díjakat a parkolási társaságok!

5./  Felháborító, hogy a parkoltatást végző társaság képviselője tárgyalásonként 5-10 perces munkáért, (naponta 3-4 tárgyalás mellett) 50.000 Ft munkadíjat számolhat fel, a városlakok kárára! - természetesen jogszerűen!

A parkoltatást végző társaság megbízott képviselőjének munkadíja:

                                   2009-ben              20.000 Ft + ÁFÁ volt!

            2010-ben már     50.000 Ft + ÁFA lett!!

2011- 2012 -ben a jogszolgáltatásban részesített autós vajon mennyit fog fizetni ezért az „igen komoly felkészülést igénylő” egyszerű munkáért?

 

6./ Elfogadhatatlan és felháborító, hogy szemmel jól láthatóan rokkant polgárt „ellenőrizhetetlen szelvénnyel parkolt” címszóval 27.800.- Forintra büntessenek, miután a parkoló őr megítélése szerint nem volt beazonosítható a szélvédőre jól láthatóan kihelyezett érvényes rokkant kártya. Ebben a konkrét esetben a károsultnak az 54.760.- forintos rokkant nyugdíjából nem futotta ügyvédre, illetékre és egyéb lenyúlásra, így kénytelen volt hitelt felvenni, hogy kifizethesse a büntetést. 

Vajon meddig kell a városlakoknak elviselniük a zűrös fizetős parkolási rendszer működtetéséből adódó ellentmondásokat, igazságtalanságokat?

Jelenlegi formájában kijelenthető, hogy a fizetőparkoltatás:

 a forgalom szabályozás csődje.


2011.03.19. 16:18 Idézet

 

http://pecsimedia.hu/parkolas/

//parkolopecs.gportal.hu/gindex.php?pg=33972552

 

 Célunk.                                                                                        Kérjük és követeljük!

 

1./ A parkoltatást végző magánüzemeltető tevékenységének legyen a jövőben külső és független kontrolja, a reklamációkat ne a bevételnövelésben érdekelt gazdasági magántársaság döntse el!

2./  Követeljük, hogy az üzemeltető által szabálytalannak vélelmezett parkolásra kiszabott pótdíj kézbesítéseinek módja, ténye és időpontja legyen tényszerű kétséget kizáró!

3./ A fizetési meghagyási kibocsájtások esetén, ne csak az extraprofit hajszolása legyen az elsődleges szempont, a jogszolgáltatást végre váltsa fel az igazságszolgáltatás!

4./ A 44/2008-as pécsi önkormányzati rendelet ellentmondásainak és életszerűtlen részeinek haladéktalan módosítását, annak minden rendelkezését a parkoltató társasággal szemben is érvényesítsék, viszontkereset terhe mellett!

5./  Elegünk van a Gámán Kft. által ránk erőltetett rosszhiszemű trükkös ügykezelés okozta folyamatos szélmalomharcból!

6./ Célunk a nem vagy részben működő automaták által generált többlet bevételhajszolás, illetve a magáncég egyéb trükkjeinek megakadályozása.

7./  Szabálysértéssel elkövetett parkolási ügyekben csak hatósági jogkörrel felruházott szervvel intézkedhessen, önállóan nem!

8./ A pökhendi és arrogáns ügyfelezés azonnali átalakítása, egy ügyfél centrikus, igazságos és humánus rendszerré!

 

http://pecsimedia.hu/parkolas/


2011.03.13. 19:07 Idézet
Így is lehet!

 

Ózd - December 23-tól még csak szünetelt, február elsejétől viszont teljesen megszűnt a fizetős parkolási rendszer Ózdon.

 

A Parking Hungary Kft. vezetője kézhez vette azt a levelet, amelyben a város vezetése tudatta: felbontottnak tekinti az évekkel ezelőtt megkötött hosszú távú szerződést. 

Az új városvezetés már tavaly októberben ígéretet tett arra, hogy teljesen megszűnteti a 2004-től érvényben lévő parkolási formát. A cég és azönkormányzat több hónapos tárgyalássorozaton van túl, melynek lezárásaként a város vezetése – az utóbbi időben tapasztalt szerződésszegésekre hivatkozva - felmondta a hosszú távú szerződést.
- AParking Hungary Kft. vezetője kézhez kapta azt a levelet, amelyben felmondtuk az érvényben lévő szerződést – hangsúlyoztaFürjes Pál, polgármester. – Február 1-jétől hivatalosan is megszűnik ez a rendszer. Ezzel együtt felhívtuk a cég figyelmét arra, hogy az automatákat ettől az időponttól tegyék működésképtelenné, február közepéig pedig szállítsák el a jelenlegi helyükről. Ezt követően végezzék el a tereprendezést is.
Fürjes Pál hangsúlyozta: azönkormányzat a tárgyalások során arra törekedett, hogy megtalálja a közös nevezőt, ám a Parking Hungary tulajdonosi köre elzárkózott mindenfajta együttműködéstől. Ezzel viszont elképzelhető, hogy az ügy nincs még lezárva, hiszen a cég peres úton próbálhatja meg bebizonyítani az igazát. A parkolás kérdésében kerestük a társaságot is, ám a cég irányítói nem kívántak elmondani a véleményüket a szerződés felmondásával kapcsolatban.


2011.03.13. 10:25 Idézet

 

Videó kommentár nélkül!

http://www.youtube.com/watch?v=EzmV9sXIArM&feature=player_embedded

 

 

Parkoló Pécs

Elérhetőség:

g-mail: parkolopecs@gmail.com

 


2011.03.13. 09:53 Idézet

"Parkoló Pécs"

e-mail: parkolopecs@gmail.com

 

Pécs város parkolási anomáliáiról naponta érkeznek a videók. Íme, a legújabb: Ügyfélszolgálati iroda előtt!

http://www.youtube.com/watch?v=LdO6o1k6fxE&feature=player_embedded#at=15


2011.03.11. 21:10 Idézet
Az első megbeszélés!

http://indavideo.hu/video/AZ_elso_megbeszeles_2011_februar_20


2011.03.10. 20:23 Idézet
Pécs magánrablója!

Parkolási anomáliák Pécsen is!

  2011.03.07. 22:51

 

Pécsnek is megvan a maga kis magánrablója, az autósok kifosztására!

Egy hozzánk írott levélből!

Tisztelt EMPAMO!
Két éve viseljük  ami (valójában 9 év) tehetetlenül a gámán útonállórabló tevékenységét Pécsen! Demonstráltunk, aláírást gyűjtöttünk, szerveztünk, szóval mi szervezők tettünk a dolgunkat. Az eredmény nulla, vagy egy kicsivel több.

 


2011.03.10. 18:49 Idézet
Ajánlás a gáMán Kft.-nek.

bekelteto @ pbkik.hu

Békéltető Testület ajánlásai a gámán kft-nek.

Ügyszám: 136/2010. Békéltető Testület ajánlása.

 

44/2008. rendeletének 14. §-

Fogyasztó 2010. 04. 28-án parkolt a Nagy L. kir. úti parkolóban – parkoló szelvénnyel. A parkolás végeztével fogyasztó az autó mellett a földön észre vett egy „mikulás csomagot”, amit fölvett és kibontotta, majd megdöbbenve értesült arról, hogy a Gámán Kft (7626 Pécs, Lánc u. 2.) büntetést rótt ki rá, mert szerintük fogyasztó parkoló szelvény nélkül parkolt. Fogyasztó két nappal az eset után levél útján beküldte másolatban a Gámán Kft-nek az érvényes parkoló szelvény másolatát, és kérte a pótdíj törlését. A Gámán Kft a fogyasztó igényét azonban nem teljesítette.

Bizonyított, hogy fogyasztó a parkoló szelvényt megváltotta, hiszen a szelvény másolatát be is csatolta a kérelméhez, az eredeti példányt pedig be is mutatta az Eljáró Tanácsnak.

A PMJV Önkormányzata Közgyűlésének 44/2008. rendeletének 14. §-a úgy rendelkezik, hogy a csak időkorláttal érvényes (órával ellátott) bérlettel rendelkezők kivételével, aki a korlátozott forgalmú övezetben vagy a parkoló zónában a /3/ bekezdésben meghatározottak be nem tartása miatt pótdíj fizetésre vonatkozó felhívást kapott, 

amennyiben a pótdíjazásra okot adó esemény időpontjától számított 8 napon belül az igénybevételre jogosító bérletét, engedélyét a kezelőnél, illetve az üzemeltetőnél bemutatja és a behajtása, illetve a parkolása egyébként szabályos volt, a pótdíjat törölni kell.

Megállapítást nyert, hogy fogyasztó 2010. 04. 30-án adta postára a Gámán Kft-nek a levelét a parkoló szelvény másolattal együtt, tehát az előírt 8 napon belül igazolta a parkoló szelvény megváltását, melyre való tekintettel a pótdíjat törölni kell. 

 

a Baranya Megyei Békéltető Testület Eljáró Tanácsa

 

 


2011.03.10. 18:41 Idézet
További panaszok lehetőségei.

Jobbik Magyarországért Mozgalom Pécsi Alapszervezet

Cím:Pécs, Teréz u. 11 - 13.  (a Római Udvarban)
Telefon:
+36(70)379-9245,   +36(72)215-814,   Fax:+36(72)215-814

Email:pecs@jobbik.hu

 

 

Pécsi Holding Városi Vagyonkezelő Zrt.

7626 Pécs, Búza tér 8/b.

Vagyongazdálkodási Divízió: 72/801-771

Tel: 72/801-801,   Fax: 72/801-800

Ügyelet: 72/801-888

Vezérigazgatóság: 72/801-701

 

Pannon Televízió

7622 Pécs, Verseny u. 17.

Tel. 72/788-656,   72/788-657

Fax: 72/788-658

Mobil: 30/588-3578

e-mail: info@pannontv.eu

Slajchó Zénó  szerkesztő

slajchozeno@pannontv.eu

 

http://www.hirtv.hu/_i/logo2.gif      
1033 Budapest, Szentendrei út 89-93. tel.: (06-1) 430-4000 fax: (06-1) 430-4099

e-mail: info@hirtv.net,
A hírTV.net elérhetősége: 1089 Budapest, Üllői út 102. tel.: (06-1) 430-4000

e-mail: webmester@hirtv.net

 

Pécsi Újság.hu

 

zsolt.pauska@pecsiujsag.hu

Szerkesztőség: 7621 Pécs, Munkácsy M. u. 9.

Tel/Fax: 72/233-533

e-mail: szerkesztoseg@pecsiujsag.hu

 


[48-29] [28-9] [8-1]

     
Csevegő
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Partnereink

 

 

Emberibb Parkolásért Mozgalom

EMPAMO 

Add nekik az 1 százalékod, és nekünk is segítesz!

-----------------------

Autósok Szövetsége

 

Az autós criticall mass 

 

 

     
Pontosidő
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto